Члени ДВК виїжджатимуть до виборців додому у захисних костюмах, каже мер Києва / УНІАН

Члени дільничних виборчих комісій виїжджатимуть до виборців у день голосування у захисних костюмах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожСьогодні в Україні оголошено "день тиші": що забороняється робити

Відео дня

За словами мера, дезінфекторами та засобами захисту забезпечені всі ДВК.

«Також створили резерв захисних костюмів для членів дільничних виборчих комісій, які будуть виїжджати до тих, хто голосує вдома», - зазначив Кличко.

Громадський порядок в Києві під час виборів охоронятимуть близько 8 тис. поліцейських, із них 4,5 тисячі - безпосередньо на виборчих дільницях.

Муніципальна охорона допомагатиме поліцейським у патрулюванні в парках, скверах та на вокзалах.

«Крім того, на випадок повідомлень про замінування дільниць 25 жовтня у столиці чергуватимуть 12 груп вибухотехніків. А також 100 бригад швидкої допомоги», – уточнив мер.

Місцеві вибори 2020: що варто знати

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809). Українці обиратимуть місцевих депутатів та мерів міст. 
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес у рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК затвердила нову форму бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Україні в жовтні цього року. Також визначилися з кольорами бюлетенів - їх буде шість.
  • Кабінет Міністрів України затвердив правила голосування під час карантину.