Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / REUTERS

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до українців з проханням дотримуватись протиепідемічних заходів під час голосування на місцевих виборах 25 жовтня.

Про це він заявив під час сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів, повідомляє урядова прес-служба.

Читайте такожІнфекціоніст про пандемію коронавірусу в Україні: з листопада по січень будуть такі піки, що всі прозріють

Відео дня

За його словами, «ми маємо усвідомити, що немає нічого важливішого, ніж безпека під час голосування».

«Тому я прошу всіх українців дотримуватися простих правил - носити маску на виборчих дільницях, тримати соціальну дистанцію», - зазначив Шмигаль.

Глава уряду також закликав брати із собою власні ручки та не водити на виборчі дільниці неповнолітніх дітей.

Використовуйте антисептик до і після відвідування дільниці. Демонструйте свій паспорт членам комісій, не передаючи його до чужих рук. Це прості правила, які зможуть захистити вас та ваших рідних. Уряд та місцева влада виділили всі необхідні кошти, аби дільниці були облаштовані згідно з усіма стандартами безпеки, - підкреслив прем’єр.

Місцеві вибори 25 жовтня 2020 року 

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають до 6 листопада.
  • ЦВК попередньо рекомендувала схвалити такі правила під час організації та проведення виборів: дотримання соціальної дистанції, не більш ніж четверо людей за один стіл бюлетенів, забезпечення дезінфекторами, окремі кабінки для людей з симптомами ГРВІ та заборона на публічні заходи з участю кандидатів у депутати всередині приміщень.