У місті подано близько півсотні заяв про необхідність перерахунку бюлетенів / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

У Кривому Розі зафіксовані порушення і втручання у виборчий процес.

Про це заявляють у штабі кандидата на посаду міського голови Дмитра Шевчика.

Повідомляється, що в місті подано близько півсотні заяв про необхідність перерахунку бюлетенів, бо спочатку підрахунок голосів проводився з помилками.

Відео дня

Також у штабі заявляють, що зафіксовано багато виправлень у документації та пошкодження боксів. Крім того, у Шевчика заявляють про незаконне втручання в роботу однієї з районних ТВК.

«Було виявлено факт, що під час засідання територіальної виборчої комісії Металургійної районної в місті ради кандидат у депутати Павло Гівель вказував голові та її заступнику щодо прийняття рішення відповідно до дійсності або недійсності бюлетенів. Тим самим, його дії розцінюються як прямі втручання у вибори", - заявив Богдан Двірний, один зі спостерігачів від кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Дмитра Шевчика.

У штабі кандидата заявляють про втручання у виборчий процес з боку Гівеля.

«Ми вважаємо, що це йде втручання у виборчий процес. Це конфлікт інтересів, коли зацікавлена особа, яка обирається, в ручному режимі управляє територіальною виборчою комісією. Відповідно, ми звернулися в поліцію, зараз вони нас там чекають, будемо писати відповідну заяву на членів комісії", - сказав представник штабу Дмитра Шевчика Євген Ковальов.

У свою чергу, Павло Гівель відкинув звинувачення, при цьому заявивши, що "має право" спостерігати за ходом прийому виборчої документації.

"Що означає" втручатися в процес"? Я є учасником процесу. Я не заважаю роботі комісії, я маю право спостерігати за ходом прийому виборчої документації. І я це роблю. Тобто користуюся своїм законним правом мати можливість спостерігати за всіма процесами", - заявив він. 

У штабі Дмитра Шевчика також заявляють, що порушення з боку опонентів фіксували ще до дня виборів. Йдеться про спробу перешкодити передвиборчій агітації.

"У нас з'явилося оперативне відео, де видно, як той же кандидат від "Блоку Вілкула" Гівель на своєму автомобілі "Ленд Крузер" під'їжджає до нашого штабу. Свідомо, знаючи, що цей штаб використовується, як склад для зберігання агітаційного матеріалу, і максимально близько, навмисне, підпираючи двері, що туди неможливо було зайти. Роблять вони це за два дні до кінця виборчого процесу, тим самим порушують право Шевчика Дмитра Володимировича бути обраним», - резюмує Євген Ковальов.

Як повідомляють у штабі, за фактом перешкоджання агітації розпочато кримінальне провадження.