Фото uainfo.org

Аналітичний центр «Інститут регіональної політики» оприлюднив дані паралельного підрахунку голосів у всіх 36 ОТГ Донецької області, в яких проходили місцеві вибори. Головний підсумок - «Опозиційна платформа - За життя» показує низький результат у базовому для себе регіоні.

Про це повідомляє голова організації Енріке Менендес.

«Судячи з усього, ОПЗЖ сформує більшість лише в чотирьох містах і отримає лише третину мерів. У сільській місцевості ситуація ще гірше. Загалом лідеру є про що подумати. Схоже на те, що партія вперлася в скляну стелю і може не отримати коаліцію та мера ні в одному великому місті », - зазначає Менендес.

Відео дня

За даними аналітиків, ОПЗЖ буде представлена ​​у всіх 19 міськрадах. У 14 з них вони посіли перше місце, але більшість зможуть отримали лише в чотирьох, при цьому у всіх інших випадках ОПЗЖ доведеться задовольнятися роллю опозиції.

Адже навіть там, де ОПЗЖ набирає більше голосів, вони не зможуть сформувати більшість. Їх непримиренні суперники «Опозиційний блок», «Партія миру і розвитку», а також Блок Вадима Бойченко, «Порядок», «За майбутнє» безумовно не будуть співпрацювати з ОПЗЖ. Тим більше, не зроблять цього «Слуга Народу», «Європейська солідарність» і «Сила людей».

При цьому, він відзначає гідний результат партії влади - «Слуги народу». «Вона матиме своїх представників практично у всіх радах та в багатьох сільських районах здобула перемогу й отримала більшість», - пише Менендес.

За даними паралельного підрахунку, в Маріуполі в першому турі перемагає Вадим Бойченко. У Краматорську до другого туру виходять діючий мер-самовисуванець Панков і самовисуванець Гончаренко. У Бахмуті беззастережно лідирує самодвіг Олексій Рева. В Лимані, Мірнограде і Добропілля - представники партії «Порядок» Олександр Журавльов, Олександр Брикалов і Андрій Аксьонов відповідно. В Покровське перше місце бере кандидат «За майбутнє» Руслан Требушкін.

Також шанси у ОПЗЖ залишаються в Слов'янську, де у другому турі за крісло мера боротимуться кандидат «Опозиційного блоку» Вадим Лях і кандидат ОПЗЖ Павло Придворов. Кандидати ОПЗЖ гарантовано перемагають тільки в Костянтинівці та Дружківці.

Загальний висновок - місцеві ради будуть вельми різноманітними. У міських радах Донецької області будуть присутні представники 17 політичних партій.

«Загалом, майже в кожному місті внутрішня політика тепер буде набагато цікавіше. Майже всюди більше не буде мовчазної одобрямс. Принаймні - в першому наближенні це виглядає так», - резюмує Енріке Менендес.