В МВС розповіли про підготовку до виборів / фото УНІАН

Уся система органів МВС зорієнтована на виконання завдань, пов’язаних з організацією і проведенням виборів. При цьому паралельно правоохоронцям необхідно буде виконувати свої звичні завдання - захищати життя, здоров’я і майно громадян від злочинців, стежити за громадським порядком на вулицях.

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Іван Варченко в ефірі телеканалу «Україна 24». Він зазначив, що до охорони громадського порядку залучать понад 350 тис. співробітників МВС та 20 одиниць вертолітної техніки і літаків.

Читайте такожМісцеві вибори 25 жовтня 2020: як проходять і як проголосувати

Відео дня

«Уся система органів МВС – а це Національна поліція, Національна гвардія, Держприкордонслужба, Державна міграційна служба та Державна служба надзвичайних ситуацій – зорієнтовані на виконання завдань, які пов’язані з організацією і проведенням виборів і забезпеченні при цьому безпеки громадян, пов’язаних з цим процесом», - сказав радник міністра.

Він наголосив, що вся правоохоронна система крім виборів буде працювати і за іншими напрямками, за якими вона звично працює – захищатиме життя, здоров’я і майно громадян від злочинців, стежитиме за громадським порядком на вулицях.

«Понад 350 тис. співробітників (МВС – ред.) налаштовані на це. 20 одиниць вертолітної техніки і літаків так само будуть залучені до цього процесу і за необхідності будуть готові виконати завдання чи то з забезпечення перекидання сил і засобів, чи то для порятунку людей, чи то для стеження за тими чи іншими ситуаціями, за навколишньою обстановкою», - заявив Варченко.

Місцеві вибори в Україні-2020

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року.
  • Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу.
  • 13 вересня член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий заявив, що зарахування адміністративної одиниці до «червоної» зони епідемічної небезпеки не є підставою для скасування виборів на цій території.