Кличко попередньо в першому турі перемагає на виборах в Києві / фото УНІАН, Андрій Скакодуб

Мер Києва Віталій Кличко після підрахунку 99,5% протоколів з мокрими печатками перемагає в першому турі виборів міського голови з результатом 50,6%.

Про це повідомила шеф-редактор видання LB.ua Соня Кошкіна у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожПолітологи пояснили причини підтримки виборцями чинних мерів

Відео дня

За даними журналістки, за Кличка віддали свої голоси 364 683 виборців.

На другому місці - екс-голова КМДА часів Януковича Олександр Попов, який набрав 9,5% голосів. Далі йдуть Сергій Притула (7,8%), Олексій Кучеренко (6,3%), Ірина Верещук (5,4%), Андрій Пальчевський (5,3%).

Також журналістка опублікувала попередні результати виборів до міської ради Києва.

"Удар" та "Європейська солідарність" - по 20%. Різниця в кілька сотень голосів. "Єдність" - 8,6%; ОПЗЖ - 7,7%; "Батькивщина" - 7.4%; "Слуга Народу" - 7,4%; "Голос" - 5,9%", - написала Соня Кошкіна.

Також вона зазначила, що партія "Перемога Пальчевського" набирає наразі 4,4% і не проходить до Київради.

Місцеві вибори в Україні

  • 25 жовтня в Україні відбулися чергові місцеві вибори. За попередніми даними ЦВК, явка виборців становила 36,88%.
  • Вибори пройшли за пропорційною системою з відкритими списками. У Криму, Севастополі, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей голосування не проводилось.
  • Як свідчать екзит-поли, за результатами виборів у Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, Львові, Вінниці перемагають чинні міські голови.
  • Сьогодні стало відомо, що за екзит-полом партії УДАР Кличко займає перше місце на виборах Київського міського голови з результатом 50,2% та перемагає в першому турі.