Штепа претендує на посаду мера Слов'янська / Скріншот

У неділю, 25 жовтня, місцеві вибори пройшли на неокупованій частині Донбасу, у тому числі в містах, які раніше перебували під контролем проросійських бойовиків.

Як пройшло голосування та хто йшов у мери - розповідає ТСН.

Слов'янськ

Кандидатом на посаду мера міста раніше стала одіозна Неля Штепа, яка відома тим, що підтримала бойовиків у 2014 році. Справу проти неї суд розглядає досі - її підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України. 

"Наразі Неля Штепа уникає зустрічей з журналістами. У місцевій газеті партії, від якої вона йде, Штепі намалювали понад 53,7% голосів. Ніби на такий результат розраховує Штепа", - повідомляє журналіст.

За даними експертів, двоє основних конкурентів Штепи також співпрацювали з бойовиками під час окупації міста.

Лиман

Один з кандидатів у міські голови Андрій Перебийніс є сином "вічного мера" Леоніда Перебийноса, що правив Лиманом 20 років. Після початку окупації міста НЗФ у 2014 році той виїхав за межі України й досі не повернувся. Натомість його син заявив про готовність продовжити справу батька.

Читайте такожПорушення під час виборів суттєво не вплинули на результати голосування - ЦВК

Дружківка

У цьому місті кандидатом у мери є один з ініціаторів так званого референдуму сепаратистів - Володимир Григоренко. Однак, як стверджує журналіст, мешканців Дружківки не особливо турбувало його минуле останні роки, адже він нині є мером.

Костянтинівка

Кандидатом у мери міста є Олег Азаров. Він не родич екс-прем'єра Микола Азарова, однак у ЗМІ була інформація про наявність у політика паспорта громадянина Росії. 

"Про це написали в соцмережах і навіть якісь документи з реєстрів розмістили. Але сам Азаров переконував ТСН, що це не він, а його повний тезка з окупованого Донецька", - йдеться у повідомленні.

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • У неділю, 25 жовтня, в Україні пройшли чергові місцеві вибори. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 та працювали до 20:00.
  • Цьогорічні місцеві вибори пройшли за пропорційною системою з відкритими списками. На території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях голосування не організовували та не проводили.
  • Явка на виборах в Україні станом на 20:00 25 жовтня склала 35,94%.
  • Як свідчать екзит-поли, за результатами виборів у Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, Львові, Вінниці перемагають чинні міські голови.