Разумкову шкода, що вибори на Донбасі не можна провести / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков наголошує, що внесення змін до постанови про місцеві вибори поставить під сумнів легітимність їх проведення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі одного з телеканалів, відповідаючи на питання щодо постанови про місцеві вибори.

"Станом на сьогодні вибори на тимчасово окупованій території... Мені шкода, що ми не можемо провести вибори", - зазначив спікер ВР.

Говорячи про ухвалену постанову, він, зокрема, зауважив, що ВР оголошує вибори не пізніше як за 90 днів до їх проведення.

"Проголосовані зміни до постанови, на мій погляд, неможливі... Висували кандидатів по державі у неділю, хтось в суботу проводив конференції і з'їзди. Тобто, сьогодні внести зміни в цю постанову – це поставити під сумнів легітимність проведення виборів. Чому? Тому що вибори – це черговість дій: одна йде за одною", - сказав голова ВР.

Читайте такожРазумков не бачить передумов для скасування виборів 25 жовтня

Вибори на Донбасі: суть проблеми

15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня. Відповідно до рішення, вибори на окупованих територіях Криму і Донбасу не призначаються і не проводяться.

Росія і підконтрольні їй бойовики з 19 серпня блокують роботу ТКГ з вимогою скасувати пункт постанови ВР, в якому йдеться про неможливість проведення місцевих виборів на окупованих територіях.