Лише 16% українців впевнені, що фальсифікацій на виборах не буде / фото УНІАН

Понад чверть виборців вважає, що на місцевих виборах 25 жовтня будуть значні фальсифікації.

Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи «Рейтинг», проведеного впродовж 16-19 жовтня.

Читайте такожСоціологи розповіли, які партії долають бар’єр на місцевих виборах

Відео дня

Як продемонструвало опитування, 48% респондентів вважають, що на місцевих виборах будуть незначні фальсифікації. 28% – переконані, що вони будуть значними. 16% – вважають, що їх не буде. За останні місяць зросла кількість тих, хто очікує значних фальсифікацій.

Понад половина опитаних (62% респондентів) негативно ставляться до підкупу виборців (роздачі пайків, грошей, коштів на ремонт і лікування). 19% ставляться нейтрально, 15% – позитивно. Попри це, лише 6% стикалися зі спробами підкупу особисто, 11% знають про це від родичів та знайомих. 81% – не мали такого досвіду під час цієї виборчої кампанії.

Як проводилося опитування

Аудиторія опитування - населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність – 5 тис. респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження - не більш як 1,4%.

Вас також можуть зацікавити інші новини: