У Києві спостерігач підкуповував виборців / фото УНІАН

Офіційному спостерігачу від одного з кандидатів на посаду столичного міського голови повідомлено підозру в організації підкупу виборців.

Про це інформує прес-служба Київської міської прокуратури.

"Злочин викрито у ході голосування на місцевих виборах, що відбулися 25 жовтня 2020 року. Підозрюваний, будучи представником однієї з політичних сил та офіційним спостерігачем на виборах від кандидата на посаду Київського міського голови, пропонував громадянам винагороду у сумі 500 гривень за голосування за конкретних кандидатів від політичної сили, до якої він належить", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Чоловіка затримали неподалік виборчої дільниці на проспекті Маяковського у Деснянському районі столиці. При собі він мав списки з персональними даними громадян.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу, санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Читайте такожУ поліції назвали кількість нічних повідомлень про порушення на виборах

Вибори у Києві: зафіксовані порушення

У Києві в день виборів поліція зафіксувала 587 повідомлень про можливі порушення, пов’язані з виборчим процесом.

Правоохоронці відкрили шість кримінальних проваджень та склали 14 адміністративних протоколів.

При цьому в поліцейському главку нагадали, що голосування у столиці пройшло без грубих порушень. Здебільшого зафіксовані повідомлення стосувались проведення незаконної агітації – 191 факт, 14 фактів фотографування бюлетенів, 9 – підкуп виборців, 4 – незаконні дії з бюлетенем тощо.