Процес голосування на дільниці затягнувся / фото УНІАН

На одній з виборчих дільниць у центрі Одеси процес голосування на виборах тривав після 20:00 через студентів Національного університету «Одеська юридична академія», які прийшли організовано голосувати.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомили представники Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області.

Зокрема, за словами координатора спостереження мережі за виборами в Одеській області Анастасії Матвієнко, в Одесі на виборчій дільниці №511268 (вулиця Льва Толстого, 1) ОПОРА зафіксувала значні черги виборців, переважна більшість яких - студенти зазначеного вишу.

«Процес голосування виборців на цій дільниці затягнувся і тривав після 20:00. Ще з першої половини дня там були великі черги з молодих виборців. Було повідомлення про нібито мінування дільниці... Процес голосування там був доволі конфліктним», - розповіла Матвієнко.

Вона зазначила, що з іншої дільниці (розташована на вулиці Фонтанська дорога) надійшло повідомлення про те, що невідомі проводять перевірку волевиявлення студентів цього ж вишу. При цьому прізвища тих, хто проголосував звіряють за спеціальними списками.

«Нашому спостерігачеві вдалося поспілкуватися з одним з виборців (студентів - УНІАН), який говорив на умовах анонімності. Він підтвердив, що це правда. І перевіряли списки нібито представники адміністрації вишу. Щоправда, він стверджував, що перевірявся лише сам факт голосування», - розповіла громадська діячка.

При цьому, як відзначили експерти, цей навчальний заклад не перейшло на дистанційну форму навчання з 15 жовтня, як це було рекомендовано Міністерством освіти через пандемію COVID-19.

Також сьогодні на іншому брифінгу голова Одеської обласної державної адміністрації зазначив, що в місті фіксувалася «нестандартна громадянська активність» деяких молодих людей, які нібито хотіли висловити свою громадянську позицію.

«Вони приходили групами на виборчі дільниці, і намагалася затягувати процес... Взагалі процес оформлення і реєстрації людей для голосування. Ці випадки зафіксовано», - сказав Куций.

  • 25 жовтня в Одесі правоохоронці перевіряли повідомлення про замінування виборчої дільниці, розташованої на вул. Льва Толстого. Очевидці повідомляли, що біля нього багато студентів національного університету «Одеська юридична академія», які прийшли голосувати організовано, і черга рухається дуже повільно.

Біля іншої виборчої дільниці, на вул. Фонтанська дорога, у молодої жінки вилучили список виборців, навпроти прізвищ яких ставилися позначки. У списку нібито - студенти одного з вишів.