Відповідне рішення ЦВК ухвалила сьогодні на своєму засіданні / фото УНІАН

Центральна виборча комісія призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року, перші вибори депутатів 119 районних рад.

Відповідне рішення ЦВК ухвалила сьогодні на своєму засіданні, повідомляє її прес-служба.

«14 серпня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого відповідно до Конституції України, Виборчого кодексу та постанови Верховної Ради від 17 липня 2020 року "Про утворення та ліквідацію районів" Комісія призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року, перші вибори депутатів 119 районних рад», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що рішення прийнято ЦВК з метою забезпечення виборчих прав громадян, дотримуючись принципів та засад виборчого процесу, ґрунтуючись на принципі верховенства права.

Читайте такожЗеленський та керівництво дотримуються принципу невтручання у вибори - ОП

Про наявність підстав для призначення виборів депутатів райрад в Україні на новій територіальній основі також зазначено в листі Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування від 13 серпня 2020 року. Вказаний лист надісланий до ЦВК Комітетом за результатами розгляду відповідного звернення Комісії, про яке повідомлялося раніше.

Окрім того, 14 серпня 2020 року до Комісії надійшов лист Міністерства розвитку громад та територій України, до якого додано, зокрема, перелік районних рад.

Також встановила низку форм виборчої документації на місцевих виборах та внесла зміни до ТВК.

Місцеві вибори 2020 року - що було раніше

  • 8 серпня ЦВК офіційно призначила місцеві вибори на 25 жовтня. 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня
  • 10 серпня ЦВК утворила 532 тервиборчкома, сформувавши 22 обласних, 119 районних і 10 районних в Києві виборчих комісій з виборів 25 жовтня.