Повідомлення про подію надійшло до поліції від 48-річного громадянина / фото УНІАН, Сергій Чузавков

У Харківській області прізвище кандидата забули внести до бюлетеня.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

Зазначається, що заявник балотувався на посаду депутата до Циркунівської об’єднаної територіальної громади.

Відео дня

Повідомлення про подію на виборчій дільниці у селі Циркуни надійшло до Липецького відділення поліції 25 жовтня о 16:30 від 48-річного громадянина.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років обмеження або позбавлення волі.

В ході розслідування слідчі також внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 158-3 (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) ККУ. Санкція статті передбачає від 7 до 10 років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років.

Читайте такожНа Хмельниччині "опитування Зеленського" проводила 11-річна дівчинка - поліція

Місцеві вибори 2020

  • Сьогодні, 25 жовтня, в Україні пройшли місцеві вибори. Виборчі дільниці працювали з 8:00 до 20:00. Явка на виборах склала 35,94%, за даними громадянської мережі ОПОРА.
  • Нинішні місцеві вибори пройшли за пропорційною системою з відкритими списками. У Криму, Севастополі, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей голосування не організовувалося і не проводилося.
  • Як свідчать екзит-поли, за результатами виборів у Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі і Львові перемагають діючі міські голови.