Разумков підкреслив, що вже висунуто кандидатів і розпочалося фінансування процесу виборів / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вкотре наголошує на неможливості внесення змін до постанови про проведення місцевих виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" в понеділок увечері.

Спікер зауважив, що в порядку денному на поточний пленарний тиждень такого питання немає.

Відео дня

"Внесення змін в цю постанову, на мій погляд, сьогодні неможливе, оскільки згідно діючого законодавства вибори оголошуються Верховною Радою України не пізніше як за 90 днів до проведення виборів. Сьогодні внести такі зміни в постанову - це поставити під сумнів легітимність проведення всього процесу", - сказав Разумков.

Також, підкреслив він, вже було висунуто кандидатів і розпочалося фінансування цього процесу.

"І сьогодні говорити про те, що ми можемо або не можемо, достатньо важко, виходячи з тих реалій, які ми сьогодні всі спостерігаємо", - додав голова ВР.

Читайте такожМісцеві вибори-2020: стало відомо, скількох кандидатів у мери та Київраду зареєстрували в столиці

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • Росія і підконтрольні їй бойовики з 19 серпня блокують роботу ТКГ з вимогою скасувати пункт постанови ВР, в якому йдеться про неможливість проведення місцевих виборів на окупованих територіях.
  • 30 серпня Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес у рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • 15 вересня розпочався процес офіційного висунення кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного, міського голови, який тривав до 24 вересня включно.