Зловмисники розписувалися за відсутніх колег / фото president.gov.ua

В Одесі заступник голови та секретар однієї з дільничних виборчих комісій Малиновського району міста підробили протоколи підрахунку голосів.

Як повідомив відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, порушення помітили правоохоронці, які супроводжували представників цієї ДВК до територіальної виборчої комісіїю для здачі документації.

Зокрема, поліцейські побачили, як заступник голови комісії і секретар прямо на підвіконні в коридорі ставлять підписи за відсутніх членів ДВК на протоколах про підрахунок голосів. У главку наголосили, що своїми діями зловмисники порушили процедуру оформлення і здачі виборчої документації.

Відео дня

Слідчо-оперативна група, викликана на місце події, вилучила сфальсифіковані протоколи, а членів комісії повернула до ДВК для усунення недоліків у роботі.

За фактом підписання протоколів не на засіданні виборчої комісії поліцейські почали провадження за ч. 4 ст. 158-3 (Фальсифікація, підробка, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму тощо.) Кримінального кодексу України.

В рамках розслідування призначено низку, в тому числі почеркознавчу, експертиз. За вказане правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 5 років.