Конференція СН в Києві 20 вересня / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Політична партія «Слуга народу» прокоментувала звинувачення у здійсненні політичної агітації на території КНУ імені Шевченка всупереч законодавству.

Читайте такожПрезидентський рейтинг Зеленського з квітня знизився на більш як 10% – опитування КМІС

Заява політсили оприлюднена у її Telegram-каналі. В ній наголошується, що конференція партії у дворі вишу відбулась у вихідний день, за відсутності викладачів і студентів.

Відео дня

«Захід відбувся на частині відкритої території вишу вихідного дня, коли не здійснюється освітній процес, за відсутності викладачів і студентів. При цьому не використовувались жодні аудиторії або будівлі закладу освіти, його працівники не залучались до організації, а сцену було демонтовано і прибрано в неділю», - заявили в партії.

Наголошується, що ані виборче, ані освітнє законодавство не порушувалось.

«Будь-яка агітація не могла здійснюватися в принципі, оскільки згідно з положеннями Виборчого кодексу вона може з’явитися лише після появи відповідних суб’єктів виборчого процесу. Місцева організація партії стає суб’єктом після висування – а цей процес наразі триває», - продовжили в СН.

В партії також вказали на своїх опонентів, які «не раз проводили свої заходи на території вишів – на умовах оренди приміщень і без агітації студентів».

«До речі, ми вважаємо, що внутрішній дворик Червоного корпусу КНУ має бути публічно доступним, оскільки є частиною історії та культури Києва. Тому «Слуга Народу» виступить з ініціативою, щоб ворота дворику були відчинені для всіх охочих принаймні у денний час», - підсумували у «Слузі народу».

Конференція "Слуги народу" 20 вересня

  • 20 вересня в КНУ ім. Тараса Шевченка відбулася конференція Київської міської організації партії «Слуга народу», на якій офіційно було висунуто кандидата від політсили на посаду Київського міського голови на вибори 25 жовтня – Ірину Верещук, та затверджено кандидатів у депутати Київради від «Слуги народу».
  • Список СН на виборах до Київради очолила громадська активіська та дружина міністра закордонних справ України Євгенія Кулеба.
  • Було представлено інших «фронтменів» списку кандидатів, серед яких й ті, які не ввійшли в першу десятку партійного списку.
  • Зокрема, це юрист Ганна Маляр, голова Ради з урбаністики Віталій Селик, президент Асоціації шеф-кухарів України Ігор Брагін, голова міської організації партії «СН», народний депутат Микола Тищенко. Своєю чергою, Верещук на заході представила 10 першочергових кроків для розв'язання проблем столиці.
  • Студентський парламент Київського національного університету імені Тараса Шевченка звинуватив партію "Слуга народу", яка провела свій з'їзд на території університету, в порушенні норм чинного законодавства України.
  • "Звертаємо увагу, що згідно з частиною 3 статті 31 Закону України "Про освіту", політичні партії (об'єднання), їх члени, депутати (кандидати в депутати) не мають права здійснювати свою діяльність у навчальних закладах" - йдеться в заяві студпарламенту.