Mafia: Definitive Edition - трейлер і відгуки критиків  / epicgames.com

Відбувся реліз гри Mafia: Definitive Edition, що стала ремейком іншої гри – Mafia: The City of Lost Heaven.

Читайте такожRocket League тепер доступна гравцям безкоштовно

У мережі вже почали з’являтися відгуки, а геймери всіх країн об’єдналися, щоб першими показати новинку своїм підписникам.

Згідно з оцінками Metacritic, середній бал РС-версії склав 78 зі 100 балів на 25 рев’ю. Середній бал гри для PS4 складає 77 зі 100 на 20 оглядах. При цьому версія для Xbox One – 82 зі 100 на 9 відгуках.

Критика Mafia: Definitive Edition

Скріншот

Ремейк, пишуть користувачі, не дуже відхилився від оригіналу у частині дизайну завдань і загальної сюжетної кампанії, тобто у відкритому світі робити особливо нічого – у 2020 році такий підхід щонайменше виглядає застарілим, уточнили критики.

Сама ж історія, не беручи до уваги злегка змінені й доповнені характери персонажів, лишилася такою, якою і була. Проте зараз з великим сюжетом, голлівудською постановкою й артистами, яких записували за допомогою захоплення рухів.

Багато критиків незадоволені перестрілками – їх називають хаотичними та повільними. Хоча оригінал у цьому плані теж був приземленим.

Скріншот

Оплески дісталися фізиці автомобілів, хоч і в такому реалістичному режимі вона все одно не дотягує до оригіналу.

Що обіцяли розробники

Відповідальна за розробку студія Hangar 13 запропонувала, по суті, повноцінний ремейк, адже гра створювалася практично з нуля, зберігши старий сценарний скелет. Думки розділилися: одні вимальовували проект мрії, інші ставилися до ідеї скептично, зважаючи на купу критики щодо Mafia III.

Коли ж томливі місяці очікування нарешті минули, у геймерів нарешті з'явилась можливість оцінити сміливий крок розробників реанімувати Mafia.

Трейлер Mafia: Definitive Edition

Нагадаємо, перша частина гри Mafia з підзаголовком The City of Lost Heaven вийшла 2002 році на ПК. Через два роки гру перенесли на PS2 і Xbox. Гра отримала високі відгуки користувачів і критиків, а незабаром стала культовою. Сиквел вийшов у 2010 році на ПК, PS3 і Xbox 360. Реліз третьої частини відбувся у 2016 році на ПК, PS4 і Xbox One.