На EA подали до суду через лутбокси в Madden NFL та інших іграх видавця / фото store.steampowered.com

На американську компанію Electronic Arts подали до суду за лутбокси та інші випадкові механіки монетизації в спортивних симуляторах Madden NFL та EA NHL.

Відповідний позов подали два канадці – мешканець Британської Колумбії Марк Сазерленд та Шон Мур з міста Онтаріо. Обидва гравці стверджують, що кримінальний кодекс Канади забороняє незаконні ігри, ставки, лотереї та азартні ігри, до яких вони зарахували лутбокси. А саме їх Сазерленд та Мур, придбали в іграх Madden NFL та EA NHL, передає портал GamesIndustry.

Сазерленд і Мур стверджують, що поки у Electronic Arts немає ліцензії на проведення азартних ігор в Канаді, компанія не повинна пропонувати користувачам подібні послуги.

Відео дня

У своєму позові канадці повідомили, що представляють не лише свої інтереси, а й інтереси інших співвітчизників, які купували лутбокси в іграх Electronic Arts починаючи з 2008 року. Позивачі згадали 60 ігор видавця, серед яких FIFA, Apex Legends, Battlefield, Need for Speed Payback та інші.

"Старші посадові особи Electronic Arts були повністю обізнані про незаконний характер свого підприємства і вживали активних заходів щодо його здійснення", – йдеться в позові.

Канадці вимагають, щоб компанія відшкодувала їм збиток. Однак точна сума не називається.

Лутбоксы

  • Лутбокси – це віртуальні контейнери, придбавши які, гравець отримує ряд випадкових предметів. Через елемент випадковості в багатьох країнах лутбокси можуть вважатися формою азартних ігор і вимагають регулювання на законодавчому рівні.
  • У Канаді, як і в США рейтингова комісія з розважального програмного забезпечення, ESRB, ввела окреме маркування для ігор з лутбоксами. Це напис: "Містить внутрішньоігрові покупки (включаючи випадкові предмети)".

Нагадаємо, подібний позов Electronic Arts отримувала і раніше. Найскандальніший випадок стався з грою Star Wars: Battlefront II.