Розробники вже випустили патч, який змінив баланс персонажів / скріншот

Сьогодні на ПК відбувся реліз тактичного багатокористувацького шутера Valorant. Гра від студії Riot Games стала популярною ще на етапі бета-тестування. В цей період у Valorant щодня грало близько 3 мільйонів осіб.

Однак не всі геймери на релізі тепло прийняли новий проект від творців League of Legends. На агрегаторі рецензій Metacritic у Valorant всього 3,9 бала від гравців.

Що гравці говорять про Valorant:

«Це найгірша гра в жанрі шутера від першої особи у 2020 році. Це просто копія Overwatch та CS:GO. Графіка в цій грі погана навіть для 2012 року. Я грав у Valorant протягом 20 годин в бета-версії, і в релізі нічого не змінилося», – пише гравець під ніком Bildgun.

Читайте такожValorant – це лише початок. Riot Games захоплює ігрову індустрію

«Фантастична гра. Я грав багато під час бета-тестування. Не слухайте цих незадоволених фанатів CS. Вони відчувають загрозу від нового конкурента», – зазначив thanor.

«Розробники повинні вивчити значення слова баланс. Зараз в грі не так багато персонажів, і їх дуже легко збалансувати», – говорить psych0z.

«Така весела і приємна гра. Riot Games заслуговують похвали», – зазначив waterkettle_1.

«Поганий баланс зброї і зламані навички персонажів» – пише mightyrex.

«Valorant пропонує добре продуманий геймплей, і Riot напевно отримає максимум від нього на кіберспортивної сцені, але він все ще виглядає копією Counter-Strike, і це сумно», – пише портал JeuxActu.

Співробітник видання IGN відмовився видавати шутеру від Riot Games оцінку. Він зазначив, що в Valorant досить глибокий геймплей, а також безліч здібностей персонажів, які він буде вивчати в найближчі місяці.

Варто також зазначити, що з виходом гри розробники випустили патч, в якому внесли зміни в баланс персонажів та поліпшили реєстрацію потрапляння куль.

Своєю чергою портал ESPN Esports провів серед професійних гравців опитування щодо шутера Valorant. Більша частина опитаних, 46% вважають, що від релізу Valorant найбільше постраждає кіберспортивна дисципліна з Overwatch. До речі, ще під час бета-тестування переможець другого сезону Overwatch League Джей sinatraa Вон з команди San Francisco Shock перейшов до складу Sentinels, який буде виступати на турнірах з Valorant.

Трейлер Valorant

Що таке Valorant

Valorant – це тактичний багатокористувацький умовно-безкоштовний шутер від першої особи, створений студією Riot Games. У грі дві команди 5 на 5 б'ються між собою до 13 перемог у 25 раундах. Перемогу в раунді приносять як вбивства супротивників, так і успішний підрив бомби. Гравцям доступні 11 персонажів з унікальними навичками та ультимативними здібностями. По геймплею Valorant більше схожий на CS:GO, але відрізняється тим, що у персонажів є різні додаткові вміння, як у героїв Overwatch.

Нагадаємо, закритий бета-тест Valorant стартував 7 квітня і тривав до 28 травня.