Гра "Секс зі Сталіним" обурила російських політиків / фото store.steampowered.com

Вчора, 26 жовтня, в магазині цифрової дистрибуції Steam вийшла гра від російської студії Boobs Dev під назвою Sex with Stalin.

Всупереч назві, гра є скоріше переробленим симулятором побачень, де головний герой, мандрівник у часі, веде бесіди на різні теми з радянським диктатором.

Розробники запевняють, що відповіді гравця буду впливати на фінал. Всього у грі є 25 різних кінцівок. В одній з них Сталін може стати аніме-ідолом, кіборгом або космонавтом. В інших кінцівках Сталін захоче виростити армію клонів Гітлера або попариться з головним героєм у лазні.

Відео дня
В одній з кінцівок радянський диктатор може стати кіборгом / фото store.steampowered.com

Втім, попри закладену іронію, на розробників ще до релізу ополчилися російські політики. Так, голова партії "Комуністи Росії", Максим Сурайкін заявив, що має намір звернутися в прокуратуру з проханням заборонити гру, передає "Говорит Москва".

"Однозначно треба заборонити. Це скидається на повне збочення і підпадає, я думаю, під цілий ряд статей Кримінального кодексу", – заявив Сурайкін.

Водночас гравці оцінили гумор. На майданчику Steam вже через день після релізу проект отримав 85% позитивних відгуків. Крім того, до 2 листопада на гру діє знижка в 30%.