Оновлення PS Store проходить в рамках підготовки до запуску PS5 / фото playstation.com

В рамках підготовки до запуску PlayStation 5, Sony оновила web-версію власного цифрового магазину PS Store в багатьох країнах, в тому числі й в Україні. УНІАН вивчив оновлений інтерфейс і виділив головні нововведення.

Дизайн

Новий дизайн головної сторінки PS Store / скріншот

Новий PS Store отримав мінімалістичний дизайн зі світлим заднім фоном. Sony позбулася панелі ліворуч, на якій були розміщені корисні посилання для навігації по сайту. Частина з них переїхала у верхню частину екрану, а частина була просто видалена. Оскільки компанія обіцяла, що прибере з web-версії PS Store можливість купувати ігри для PlayStation 3 та портативних приставок PSP та PS Vita.

Старий дизайн головної сторінки PS Store / скріншот

Іконки добірок "В топі" або "Скоро у продажу" стали значно більшими за іконки ігор. А ось поруч з самими іграми зникли назви. Дізнатися, як називається гра тепер можна тільки по обкладинці або ж зайшовши безпосередньо на сторінку продукту.

Відео дня
Назви ігор в новому PS Store відсутні / скріншот

Водночас з'явилася окрема сторінка з іграми для PlayStation 5.

Пошук, відсутність української мови та інші проблеми

Одним з найслабших місць попередньої версії PS Store був пошуковик. У новій версії він не змінився, а це означає, що якщо у гри є локалізована назва, то по оригінальному імені її не знайти. Особливо це незручно для українських користувачів. Оскільки їм потрібно знати не лише оригінальну назву гри, але і її російський переклад. Найяскравіший приклад – гра The Last of Us. Забивши оригінальну назву одного з найвідоміших ексклюзивів PlayStation в пошук, користувач не знайде нічого. Щоб все ж відшукати гру, потрібно писати локалізований варіант – "Одни из нас".

Пошук в PS Store не змінився / скріншот

Читайте такожТруднощі перекладу. Чому в іграх немає української локалізації та як це виправити

Попри петиції та зростаючий запит від української аудиторії, компанія так і не зробила україномовну версію PS Store.

Крім старих проблем з'явилися й нові. Тепер в описах ігор менше корисної інформації. Так, наприклад, на сторінці хорора The Dark Pictures Anthology: Man of Medan – Curator's Cut не вказується, що це лише рівень, а не повноцінна гра. Хоча в старій версії PS Store, яка ще доступна на смартфонах і PS4, ця інформація є.

Немає інформації про те, що це тільки рівень, а не повна версія гри / скріншот

Крім того, в українській версії PS Store, на відміну від європейської, немає окремої сторінки для стрімінгового сервісу PlayStation Now. Це означає, що Sony все ж не планує повноцінний запуск своєї хмарної платформи для геймінгу в Україні.

У європейському PS Store на цій сторінці є іконка PS Now, а в українській – ні / скріншот

Втім, Sony стверджувала, що оновлення web-версії PS Store триватиме до 26 жовтня. Тому деякі функції можуть додати пізніше. Наприклад, наразі на майданчику немає заявленої добірки PS Plus Collection, яка містить 18 ігор поточного покоління. Їх передплатники отримають безкоштовно з запуском PS5.

Нагадаємо:

  • Світовий старт продажів PlayStation 5 відбудеться 19 листопада.
  • У комплекті з новою консоллю користувачі отримають безкоштовно гру Astro's Playroom – вона покликана продемонструвати нові особливості геймпада DualSense.