PlayStation 4 продалася тиражем в 112 мільйонів пристроїв / gamespot.com

У 2020 році ігровий підрозділ Sony заробив компанії $ 5,6 мільярда, що на 32% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це у свіжому звіті за перший квартал поточного фінансового року який закінчився 30 червня, повідомила компанія Sony.

Згідно зі звітом, консоль PlayStation 4 розійшлася тиражем в 112,3 мільйона пристроїв. Число передплатників сервісу PlayStation Plus досягло 49,9 мільйона осіб.

Відео дня
Кількість передплатників PS Plus досягла майже 45 мільйонів осіб / sony.net

Читайте такожПро що збрехали розробники гри Ghost of Tsushima

Продажі ігор від внутрішніх студій Sony склали 18,5 мільйона копій (без урахування продажів Ghost of Tsushima). Всього ж у першому кварталі на PlayStation було продано 91 млн копій ігор — практично вдвічі більше показників першого кварталу 2019 року, коли було продано 49,8 мільйона ігор. Причому цифрові продажі склали 74% - проти 53% за аналогічний період минулого року.

За весь фінансовий рік Sony планує отримати виторг в розмірі $23 мільярдів, а операційний прибуток у розмірі $2,2 мільярда. Крім того, компанія планує продати ще 9 мільйонів консолей PlayStation 4.

Нагадаємо, вже 6 серпня компанія Sony проведе трансляцію State of Play, на якій розповість про нові ігри від сторонніх розробників для PS4 та PS VR. Крім того, під час трансляції будуть розказані нові подробиці про ігри для PlayStation 5, які були представлені на червневій презентації. Однак про саму консоль нового покоління, PlayStation 5, нових подробиць не буде.