Ілюстрація REUTERS

Відчуття, що ви буквально "засихаєте", може бути не лише влітку. У холодну пору року, коли ми багато часу проводимо в закритому приміщенні, в абсолютно здорової людини можуть з’явитися неприємні симптоми.

Ці симптоми на своїй сторінці у Facebook перерахувала в.о. глави МОЗ Уляна Супрун. Серед них - відчуття дискомфорту в носі, втома та біль в очах, порушення сну.

Тому дуже важливо дбати про власний водний баланс та оптимальну вологість у приміщенні.

Відео дня

Читайте такожСупрун "забракувала" бутерброди з ковбасою й назвала українцям альтернативу

За словами Супрун, достатня кількість води щодня допомагає подолати хронічну втому, стрес, покращує роботу мозку та всього організму. 

"Стосовно вологості у приміщенні — її можна підтримувати в різний спосіб. Найзручнішим та найпопулярнішим методом є використання спеціальних пристроїв — зволожувачів", - пояснила в.о. глави МОЗ.

Зауважте, що не лише низька вологість у приміщенні може бути причиною відчуття сухості та подразнення. Це може бути викликано також пиловим або хімічним забрудненням повітря, зниженою концентрацією кисню та навіть побічною дією ліків. 

"А загалом — пийте достатньо води, частіше робіть вологе прибирання, провітрюйте приміщення та заводьте кімнатні рослини. Це зробить ваше перебування в приміщенні взимку комфортнішим та безпечнішим", - порадила Супрун.

Раніше в.о. глави МОЗ Уляна Супрун пояснила, чи варто дитині ходити в школу та садочок з нежитем і кашлем.