Яка ситуація із захворюванням на грип та ГРВІ в Україні / фото pixabay.com

З 1 жовтня по 1 грудня 2019 року в Україні на грип та ГРВІ перехворіло 3,5% населення країни.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Читайте такожВ Україні оновили перелік протипоказань до щеплень

Відео дня

«Інтенсивний показник захворюваності на 4,7% менше аналогічного періоду минулого сезону. З початку епідемічного сезону госпіталізовано 35 тис. 732 особи, із них 80% - діти. Жодного летального випадку внаслідок грипу не зареєстровано», - йдеться у повідомленні. Щороку Україна надсилає позитивні на грип зразки до колаборативного центру ВООЗ із глобального епiдемiологiчного нагляду за грипом (Великобританія, м. Лондон) для підтвердження та можливого включення визначених штамів до складу вакцин.

Фахівцями Центру громадського здоров’я розраховано новий епiдемiчний поріг iнтенсивностi для сезону 2019 -2020 poків. Цього року він становить 476,7 на 100 тис. населення.

Зазначається, що перевищення епідемічного порогу захворюваності не означає початок епідемії грипу. Також ЦГЗ розрахував прогноз можливих показників захворюваності на наступний сезон. В епідемічному сезоні 2019-2020 на грип та ГРВI захворіють вiд 4,8 до 6,7 млн осiб. Очікується двi хвилi підйому захворюваності: у грудні та наприкінці січня - на початку лютого, з можливим піком на 4-му тижні 2020 р.