Олексій Гончарук / REUTERS

Усі евакуйовані з охопленого коронавірусом Китаю до Нових Санжар на Полтавщині "пройшли перевірку і не мають симптомів гострих респіраторних захворювань. Люди в повній безпеці".

Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, передає ТСН.

"Приїхав сюди, щоби переконатися, що все працює. Поговорили з людьми, які перебувають у санаторії. Пересвідчився, що є тут є все необхідне. Об’єкт перебуває під охороною фізичною та наглядом медиків-інфекціоністів. Ситуація під повним контролем уряду. На території об’єкту для охорони людей залишається 300 працівників Нацгвардії, ще 100 нацгвардійців - у резерві. Нацполіція посилила патрулювання в регіоні", - повідомив Гончарук.

Відео дня

Він уточнив, що "троє медичних працівників, які перебували з евакуйованими людьми під час польоту, і надалі залишаються з ними. Плюс з ними на території місця обсервації буде ще один медик. Безпосередньо з розміщеними ані персонал медцентру, ані оточуючі контактувати не будуть".

Читайте такожСкалецька заявила, що приєднається до евакуйованих з Китаю людей на час обсервації

Як повідомляв УНІАН, у Нових Санжарах місцеві жителі зранку протестують проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців. Протягом 14 днів люди перебуватимуть у медцентрі «Нові Санжари» в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю. На борту літака - 22 особи-члени екіпажу і супроводжувального медперсоналу, а також 72 пасажири. Серед евакуйованих українців - родина з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти.

О 19:50 колона автобусів з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями повз людей у Нових Санжарах в’їхала на територію санаторію.

Протестувальники кидали каміння в автобус каміння. В одному з автобусів розбили скло. Люди, які були в автобусах, у вікна показували у відповідь зображення сердець. Всього приїхало сім автобусів.

Евакуйовані протягом 14 днів люди перебуватимуть у санаторії в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

У зв'язку з протестами місцевих жителів до Нових Санжар вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він також повідомив, що в там працюватиме оперативний штаб уряду.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що під час подій у Нових Санжарах дістали тяжкі поранення більш як 10 поліцейських.