Олексій Гончарук / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що не має жодних сумнівів щодо санітарно-епідеміологічної безпеки в Нових Санжарах.

За його словами для евакуації готувалися три основні локації, передає РБК-Україна.

"Ми не маємо жодних сумнівів щодо безпеки санітарно-епідеміологічної на території. З самого початку ця операція, це захід був нормально і правильно спланований, ми розглядали багато локацій. З рештою зупинились на трьох основних і їх готували", - сказав прем'єр-міністр.

Відео дня

Читайте такожСкалецька заявила, що приєднається до евакуйованих з Китаю людей на час обсервації

Він також додав, що всі задіяні служби спрацювали добре. Протестувальники будуть притягнені до відповідальності.

"Зараз закінчуються останні організаційні заходи для того, щоб люди могли розміститися. Всі служби, які були задіяні, спрацювали добре. Нажаль, не обійшлось без складнощів, без маніпуляцій. Люди, які діяли протиправно, били скло, мають бути притягнуті до відповідальності. Ми прослідкуємо за тим, щоб в даному випадку кожним діям була надана правильна необхідна кваліфікація", - сказав Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, у Нових Санжарах місцеві жителі зранку протестують проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців. Протягом 14 днів люди перебуватимуть у медцентрі "Нові Санжари" в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю. На борту літака - 22 особи-члени екіпажу і супроводжувального медперсоналу, а також 72 пасажири. Серед евакуйованих українців - родина з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти.

Читайте такожЗаворушення у Нових Санжарах: відкрито два кримінальних провадження (фоторепортаж)

О 19:50 колона автобусів з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями повз людей у Нових Санжарах в’їхала на територію санаторію.

Протестувальники кидали каміння в автобус каміння. В одному з автобусів розбили скло. Люди, які були в автобусах, у вікна показували у відповідь зображення сердець. Всього приїхало сім автобусів.

У зв'язку з протестами місцевих жителів до Нових Санжар вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він також повідомив, що в там працюватиме оперативний штаб уряду.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що під час подій у Нових Санжарах дістали тяжкі поранення більш як 10 поліцейських.