Імбир користь і шкода / orange-kitchen.ru

Імбир – рід багаторічних трав'янистих рослин із сімейства імбирних. Батьківщиною його є Західна Індія і Південно-Східна Азія. У природі в дикому стані не росте.

Вперше імбир стали вирощувати в країнах Сходу. Його корінь – це цінна пряність з дуже ароматним і багатим смаком, яку широко застосовують в кулінарії. Але паралельно з його застосуванням на кухні, він знайшов собі таке ж застосування і в медицині – як в традиційній, так і в народній.

Багато хто знає імбир як відмінний засіб проти простуди та нудоти, однак цими ефектами він не обмежується.

Відео дня

Користь і властивості імбиру

Серед корисних властивостей імбиру слід виділити такі:

Читайте такожВсе, що потрібно знати про куркуму: корисні властивості та протипоказання- має антимікробну, протизапальну, відхаркувальну, жарознижувальну, потогінну дії (його застосовують при лікуванні застуди, ангіни, ларингіту, фарингіту, бронхіту, а також у комплексному лікуванні пневмонії);

- знімає спазми судин, а тому застосовується при лікуванні гіпертонії;

- очищає стінки центральних і периферичних судин від бляшок холестеринів, нормалізує рівень холестерину;

- запобігає згортанню крові, стимулює кровообіг;

- знижує рівень цукру в крові при діабеті 2 типу;

- використовується для лікування захворювань опорно-рухового апарату (розтягнення, травми, забиття, артрити, артрози, остеохондроз);

- вважається легким проносним засобом, застосовується при дискінезії шлунково-кишкового тракту;

- є протиглистовим засобом, позбавляє організм від паразитів.

Імбир властивості / islam.ru

Крім того, відомо, що корінь імбиру підвищує лібідо і потенцію, а також активно застосовується в комплексному лікуванні бронхіальної астми.

Ефірна олія імбиру використовують для лікування фобій (страхів), депресії, погіршення уваги, пам'яті, передменструального синдрому, при прояві апатії та агресії (нормалізує прояв адекватної реакції).

Протипоказання

Імбир протипоказання / versiya.info

Імбир протипоказаний тим, хто страждає гастритом, виразкою шлунка, захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки та серцево-судинної системи.

Не можна вживати імбир на пізніх термінах вагітності та під час лактації.

Також слід виключити імбир з раціону при кровотечах, під час приймання препаратів, які знижують тиск, і при цукровому діабеті.