Держспоживслужба і Держпраці проведуть інформкампанію з профілактики коронавіруса / фото УНІАН

Державна служба України з питань праці та Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів із завтрашнього дня проводитимуть інформаційну кампанію з профілактики зараження та поширення коронавірусу в Україні.

Про це під час брифінгу повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

"Зараз ми попросимо Держпраці пройти по оптовій, роздрібній торгівлі, по розміщенню (готельний бізнес - УНІАН), ресторанному бізнесу та транспорту. Із завтрашнього дня це буде всеукраїнська кампанія. Інспектори Держпраці відвідуватимуть ці точки бізнесу. Всього планується охопити 107 тисяч підприємств", - сказав він.

Відео дня

"Інспектори Держспоживслужби також проведуть всеукраїнську кампанію. Вони підуть у дитячі садки та школи... Наші інспектори збиратимуть педагогічні колективи та проводитимуть роз'яснювальну роботу. Кампанія стартує з 27 лютого в усіх шкільних та дошкільних закладах України й триватиме кілька тижнів. Загалом ми плануємо охопити понад 27,5 тисяч закладів, буде залучено 2524 фахівця", - додав міністр.

Читайте такожХто ризикує захворіти коронавірусом: в РНБО назвали найвразливіші категорії населення

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на 26 лютого у світі зареєстровано 81 тисячу 005 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 2 тис. 762 - летальні, одужали вже 30 тис. 109 осіб.

Міжнародний валютний фонд прогнозує уповільнення темпів зростання світової економіки через коронавірус на 0,1 процентних пункта - до 3,2%.