REUTERS

У столиці почали працювати мобільні бригади, що тестують киян на COVID-19 вдома.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, інформує прес-служба КМДА.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 3 квітня (онлайн)

Відео дня

Так, відповідним наказом Департаменту охорони здоров’я керівникам столичних ЦПМСД та КДЦ було доручено організувати мобільні медичні бригади з проведення заборів зразків біологічних матеріалів від пацієнтів із підозрою на коронавірусну хворобу (СOVID-19) методом експрес-тестування та полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

За словами Поворозника, на сьогодні такі бригади створені у всіх районах.

"Наголошую, що такі бригади виїжджають до людини з підозрою на інфікування коронавірусною хворобою винятково за умови визначення такої необхідності лікарем, який спостерігає за станом пацієнта. Це не служба таксі, що за вашою вимогою привезе вам додому медика, який зробить аналіз», - зазначив Поворозник.

Він додав, що наказом Департаменту визначено алгоритм функціонування мобільних бригад від складу до забезпечення медичних працівників засобами індивідуального захисту та тестами для експрес-тестування, сумками-холодильниками, комплектами для забору зразків, дезрозчинами та антисептиками, пакетами для утилізації засобів індивідуального захисту тощо.

Читайте такожУ столиці найбільше хворих на COVID-19 залишається в Печерському районі

Окрім цього, проведено низку установчих онлайн-нарад та конференцій із керівниками закладів, на базі яких створено бригади, у тому числі за участю представників Київського міського лабораторного центру МОЗ України.

Також для медиків організовані навчання і підготовлені детальні відео-інструкції щодо забору біоматеріалу від пацієнтів із підозрою на COVID-19 та з одягання комплектів протиепідемічного одягу для біозахисту.

Поворозник зазначив, що наразі столична влада вживає всіх необхідних заходів для мінімізації поширення коронавірусної інфекції, у тому числі під час діагностування.

Читайте також: