Наявних кадрів поки що досить для повноцінної роботи лікарні \ УНІАН

На період карантину до Одеси медиків, які проживають у районах області, доставлятимуть на роботу господарськими поїздами.

Читайте такожВ Одесі троє інфікованих COVID-19 перебувають у тяжкому стані

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час засідання оперативного штабу заявила директор департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Олена Якименко.

Відео дня

«На цей час отримано згоду залізниці на доставку медичних працівників господарськими поїздами», - заявила вона.

Крім того, як стверджує чиновниця, всі без винятку медичні працівники (лікарі, медсестри, санітарки та ін.), що працюють в Одесі, забезпечені спецперепустками для безперешкодного доступу в громадський транспорт.

За розпорядженням керівництва міста, трамваї і тролейбуси курсують в режимі спецтранспорту з 7:00.

Також зараз вирішується питання про оперативну доставку на роботу (по місту) медиків до Одеської міської клінічної інфекційної лікарні, яка є основною госпітальною базою регіону для лікування інфікованих COVID-19.

За словами Якименко, департамент охорони здоров'я звернувся до студентів Одеського національного медичного університету з проханням взяти участь у лікуванні пацієнтів, які заразилися коронавірусом. Як уточнила чиновниця, поки через карантин у вишах не проводяться заняття, студенти можуть працювати в інфекційній лікарні як медсестри і санітари.

«У цей складний кризовий час закликаємо студентів допомогти в боротьбі з хворобою...», - сказала Якименко, висловивши надію, що молоді люди відгукнуться на прохання влади.

Як пояснила чиновниця, наявних кадрів поки що досить для повноцінної роботи лікарні, але в разі різкого збільшення кількості інфікованих з персоналом можуть бути проблеми.

На цей час у резерві - тільки 10 медиків, з якими інфекційна лікарня уклала попередню угоду.

Як повідомили в прес-службі Одеської обласної державної адміністрації, загалом у регіоні з підозрою на COVID-19 у медустанови надійшли 373 людини, з яких госпіталізували 264.

«Сьогодні на коронавірусну інфекцію перевіряються 200 осіб. За весь час діагноз підтверджено у 27 осіб. Всі вони - в активній фазі хвороби», - зазначили в ОДА.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 6 квітня в Одеській області виявлено 27 заражених COVID-19, з яких троє перебувають у тяжкому стані.