Україна отримає партію препарату для лікування хворих з коронавірусом / Ілюстрація REUTERS

Уряд Японії передасть Україні як партнерську підтримку партію препарату «Фавіпіравір» («Авіган»).

Читайте такожНаскільки "живучий" COVID-19: вся відома інформація про стійкість коронавірусу

Як повідомили УНІАН в Міністерстві закордонних справ України, наразі відомство разом з японськими колегами опрацьовує механізм передачі.

Відео дня

Зокрема, за повідомленнями японської сторони, свій інтерес до використання «Фавіпіравіру» висловлюють багато країн, оскільки є інформація про те, що використання препарату полегшує перебіг захворювання.

Щодо ефективності препарату «Фавіпіравір» у лікуванні коронавірусної інфекції COVID-19 тривають клінічні дослідження, зауважили у МЗС.

«Ми вдячні уряду Японії, що дуже швидко відгукнулись на наше прохання про допомогу, і Україна увійшла до переліку країн, які отримають ці ліки», – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він додав, що «українські дипломати по всьому світу продовжують збирати інформацію про прогресивні практики лікування COVID-19, а команда МЗС у Києві щодня забезпечує необхідну підтримку в залученні та доставці необхідної допомоги в Україну».

У цьому зв'язку сказано, що партія препарату «Фавіпіравір» буде направлена в Україну через систему ООН. Цієї доставки очікує МОЗ України, яке здійснить подальший розподіл препарату по медичних закладах.

Читайте також: