Ілюстрація / REUTERS

У Миколаївській області станом на 20:00 9 квітня не зареєстровано жодного випадку коронавірусної хвороби.

Про це ввечері повідомила прес-служба облдержадміністрації.

"Протягом дня за медичною допомогою звернулося 13 пацієнтів  з підозрою на COVID-19, з них 5 осіб госпіталізовано до КНП "Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб". Іншим 8 особам призначене амбулаторне лікування в умовах самоізоляції.  Наразі в інфекційному стаціонарі знаходиться 16 пацієнтів", - йдеться у повідомленні.

В ОДА уточнюють, що з початку року за медичною допомогою звернулося 103 пацієнти з підозрою на коронавірус. 72 з них госпіталізували, а 31 призначили амбулаторне лікування в умовах самоізоляції.

Читайте такожУ Миколаєві священники з іконами облетіли місто на літаках, молячись про захист від коронавірусу (відео)

"Лабораторно обстежено на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) 99 пацієнтів. На сьогодні  81 обстежена особа має негативний результат, 18 проб в роботі. Також впродовж  07.04 - 09.04.2020 обстежено методом ПЛР 67 осіб з діагнозом "Пневмонія" будь-якої етіології та контактних осіб з підозрілими випадками, з них 29 осіб мають негативний результат, 38 проб в роботі", - розповіли у прес-службі.

На самоізоляції перебувають 1145 осіб, що раніше повернулися з-за кордону або з інших областей до місця проживання.

Сьогодні у Миколаєві побував головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який з'ясовував, чому в регіоні досі не зафіксували COVID-19.

Читайте також: