У МОЗ пояснили механізм роботи електронного рецепту / фото ua.depositphotos.com

Міністерство охорони здоров’я при запровадженні електронного рецепта враховує всі можливі аспекти, в тому числі відсутність, наприклад, у літніх людей мобільних телефонів чи труднощі у користуванні ними.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі одного з українських телеканалів, повідомили прес-службі МОЗ.

Читайте такожМОЗ планує запровадити в системі eHealth електронний кабінет пацієнта

Відео дня

"При запровадженні електронного рецепту буде враховано все, в тому числі і те, що, наприклад, у літньої людини немає мобільного телефону. У такому випадку сімейний лікар роздруковує медичний висновок з фото електронного рецепту, який є в системі", - пояснив він.

Степанов також зазначив, що зараз МОЗ розробляє та планує запустити наступного року електронний рецепт на інсулін, імуносупресивні лікарські засоби та на наркотичні засоби.

"Ми будуємо систему таким чином, щоб можна було прослідкувати всі дії лікаря та анамнез пацієнта, що дуже важливо", - додав міністр.

Сьогодні, за його словами, ліки часто виписуються не на рецептурному бланку, а також нерідко громадяни самостійно купують їх і займаються самолікуванням, що дуже небезпечно для здоров'я.

Вас також можуть зацікавити новини