Київ - інфікованих COVID-19 зі складним перебігом побільшало - Гелевей / REUTERS

У Києві через збільшення кількості лікарень для хворих на COVID-19 на інші медичні заклади лягає велике навантаження.

Про це на брифінгу в УНІАН повідомив голова медичної комісії Києва, депутат Київради від ВО “Свобода”, доцент кафедри службового та медичного права КНУ ім. Шевченка Олег Гелевей.

Читайте також"Вкрай важкий стан": у Львові рятують дівчинку з ускладненнями від COVID-19 (відео)

Відео дня

За його словами, останнім часом в Україні щотижня на 400-500 людей зростає кількість нововиявлених хворих на COVID-19.

“Ми з величезною пересторогою чекаємо завтра-післязавтра. І я не здивуюся, якщо цифри пройдуть межу у 4 тисячі нововиявлених хворих… Ще більше лякає те, що у нас ситуація погіршується у сторону нелегкого перебігу цієї хвороби - люди більше страждають на COVID-19 середнього і тяжкого ступеня тяжкості. Це позначається на наших медичних закладах, тому їх наповнення зростає”, - сказав він.

Гелевей нагадав, що 17 вересня в Україні було зафіксовано рекорд госпіталізованих - 711 осіб.

“Це дуже значна цифра, і вона відображається на Києві тим, що у нас вже стабільно більше 1000 хворих у лікарнях. Вже скоро ми майже 20 медичних закладів долучимо до боротьби. А на інші медзаклади лягає дуже велике навантаження", - наголосив він.

За словами голови медкомісії Києва, у лікарнях, які не лікують хворих на COVID-19, є проблеми з кадрами, адже туди доправляють хворих, яких раніше відправили б до іншої лікарні, тому на лікарів лягає велике навантаження і деякі з них звільняються.

“Пандемія коронавірусу показала величезну проблему з кадрами у медичній галузі", - підкреслив Гелевей.

Коронавірус: новини 23 вересня