Міністерство охорони здоров'я в середньому виявляє близько 35% хворих / фото УНІАН

Реальна кількість хворих на коронавірус в Україні може досягати 150 тисяч, про що свідчать дані математичного моделювання.

При цьому, як заявив в інтерв'ю BBC Україна головний санітарний лікар Віктор Ляшко, Міністерство охорони здоров'я в середньому виявляє всього близько 35% хворих.

На питання, чи може Україна стати новим епіцентром пандемії коронавірусу в Європі, головний санлікар зазначив, що завжди є такі побоювання.

Відео дня

Читайте такожВ Україні значно зріс показник активних коронавірусних хворих – нарада у Зеленського

"Ми повинні розглядати і бути готові до найпесимістичніших сценаріїв. Чи боїмося ми? Боїмося. Готуємося ми один одному? Чи готові. Але до стрімкого зростання кількості випадків ніхто не буде готовий", - наголосив він.

Ляшко пояснив, що стрімке зростання нових випадків COVID-19 викличе колапс системи охорони здоров'я.

"Упевнений, що влітку такого не може статися, оскільки виключені інші грипоподібні захворювання. Але якщо будемо нехтувати карантином, то прогнози будуть непередбачувані", - додав головний санлікар.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 7 липня в Україні зареєстровано 49 607 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1283 летальних, 22 193 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 564 нових випадки. Всього проведено 731 858 тестувань методом ПЛР.