На судні в одеському порту стався спалах коронавірусу / фото ua.depositphotos.com

В Одесі від COVID-19 помер капітан іноземного судна SOPHIA R (прапор Ліберія), яке перебуває на карантині в морському порту «Південний» (Одеська область).

Читайте такожВ Одеській області спалах COVID-19 зафіксовано у спеціалізованому будинку дитини

Як передає кореспондент УНІАН, про це в ефірі однієї з місцевих радіостанцій повідомив представник Лабораторного центру МОЗ України на водному транспорті.

Відео дня

За його словами, капітан судна - житель Санкт-Петербурга (Росія) - помер 9 серпня.

Зазначене судно прибуло в порт «Південний» у липні, і капітан повідомив в медико-санітарній декларації про те, що на борту перебувають троє хворих. Коли епідеміологи потрапили на судно, симптоми захворювання були вже у шести членів екіпажу.

Як зазначив фахівець, за результатами обстеження на COVID-19, було виявлено 10 інфікованих моряків (вся команда складалася з 14 членів екіпажу).

Моряків госпіталізували в одну з лікарень, розташованих в Одесі.

Ситуація з коронавірусом у порту "Південний"

  • На початку липня в морський порт «Південний» прибув суховантаж SOPHIA R (прапор Ліберія). У більшості членів екіпажу судна, яке перебуває на карантині, виявлено коронавірус. Зазначалося, що хворі моряки перебувають під наглядом лікарів, весь екіпаж - на ізоляції.
  • 8 серпня на рейд порту «Південний» стало судно PATRA (прапор Греція). При тестуванні у 11 моряків підтверджено COVID-19. Їх госпіталізовано.