В Україні офіційно підтверджено майже 349 тисяч випадків коронавірусу / фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що не має точних даних про кількість осіб, які одужали після COVID-19, оскільки багато людей переносять хворобу на самоізоляції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося на традиційній селекторній нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Читайте також"Повна маячня": доктор Комаровський розкритикував боротьбу з коронавірусом в українських школах

Відео дня

Зокрема, на нараді Зеленський гостро поставив питання щодо достовірної статистики тих, хто захворів на COVID-19 і хто одужав.

Степанов повідомив, що не отримує всіх даних щодо тих, хто подолав хворобу, оскільки багато людей переносять її на самоізоляції, а МОЗ ще навесні внесло зміни, за якими одужання визначається за клінічними симптомами, негативний тест на COVID-19 не вимагається.

Крім того, Степанов повідомив, що відбувається верифікація потреб, МОЗ збирає пропозиції з регіонів, зокрема щодо того, які матеріали та обладнання потрібні, скільки лікарів, коштів на зарплати та функціонування таких закладів буде необхідно.

Міністр також відзвітував, що відпрацьовуються маршрути щодо перенаправлення пацієнтів з ургентними випадками до інститутів Національної академії медичних наук та лікарень «Укрзалізниці» у Харкові, які додатково профінансують для надання допомоги у лікуванні хворих на COVID-19.

Очільник МОЗ поки не зміг надати інформацію щодо страхування лікарів у регіонах. Також він повідомив, що ще 14 лікарень почали приймати хворих з коронавірусом.

Коронавірус в Україні: останні дані

В Україні станом на ранок 26 жовтня зареєстровано 348 тис. 924 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, із них 6 тис. 464 летальних, 142 тис. 537 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 5 тис. 426 нових випадків.

Вас також можуть зацікавити інші новини: