За даними ВООЗ, коронавірус труситиме нас 2 роки / фото УНІАН

Коронавірус в Україні набирає обертів, а стримати його на початку вдалося завдяки жорстким протиепідемічним заходам.

Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів кандидат медичних наук, завідувач пульмонологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко.

Читайте такожНовий антирекорд: в Україні коронавірус підтвердили ще у 1489 людей

Відео дня

"Це моя особиста думка: я не розрізняю першу чи другу хвилю, це все – одна хвиля, яка розпочалась наприкінці 2019 року і потихеньку набирає обертів. Але цей процес контрольований. І в першу чергу контролюється протиепідемічними заходами", – вважає Яковенко.

На думку лікаря, якби в Україні не запровадили на початку березня жорсткий карантин і не обмежили пересування людей, була б біда.

"Для того, щоб в ідеалі  позбутись коронавірусу, людей потрібно на певний час ізолювати один від одного, аби  він зник. Але це утопія. Тому внаслідок таких слабких місць, які вірус знаходить, насамперед через порушення протиепідемічних заходів, відбувається спалах такими хвилями", - каже Олег Яковенко.

За його словами, якщо ми не виробимо грамотну стратегію протиепідеміологічних заходів, то будемо мати постійний приріст захворюваності.

"Але хочемо ми цього чи ні, захворюваність ще буде певний час. За даними ВООЗ, нас 2 роки труситиме. Але головне, щоб не було масового вибуху захворюваності, бо виникне колапс, як в Італії", – додав лікар.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у столиці продовжує зростати добовий приріст хворих на COVID-19. Станом на ранок 8 серпня у Києві зафіксовано 200 нових випадків COVID-19 за добу, тоді як 7 серпня було 186.