В Україні кількість інфікованих зростає останніми днями / фото УНІАН

Вже завтра в Україні почнуть діяти нові послаблення карантинних обмежень. Зокрема, запрацюють заклади громадського харчування, а літнім людям не доведеться дотримуватися режиму обов'язкової самоізоляції.

Водночас ситуація з коронавірусом у світі знову загострюється. Тільки за минулу добу зареєстровано рекордну кількість нових випадків захворювання - понад 130 тисяч.

В Україні кількість інфікованих зростає останніми днями. Лише за вчора - майже 600 нових випадків, що майже у два рази більше, ніж кілька днів тому.

Відео дня

Як відреагує на ситуацію українська влада, можна тільки здогадуватися. Ну а ми поки зібрали для вас найголовніші новини про коронавірус за останню добу. Читайте і дотримуйтесь карантину. І, можливо, літня відпустка все-таки пройде не на балконі.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на ранок четверга, 4 червня, загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі складає 386 073 людини. Водночас, одужали 2 807 420 осіб.

Про це повідомляє Центр системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса (США).

Всього у світі з початку епідемії зафіксовано 6 511 713 інфікованих. Приріст числа хворих за добу склав рекордні 130,4 тис. осіб. Найбільше у світі смертей зафіксовано в США - 107 175 осіб, у Великобританії - 39 811, в Італії - 33 601, в Бразилії - 32 548, Франції - 29 024 та Іспанії - 27 128.

У Британії за добу від COVID-19 померли 176 осіб. В Італії за добу від коронавірусу померли 88 осіб. В Іспанії за добу підтверджено смерть п'яти осіб від COVID-19

Друга хвиля коронавірусу

У ВООЗ попередили, що існує ймовірність спалаху другої хвилі COVID-19, однак її можна уникнути, якщо вжити запобіжні заходи. Там нагадали, що необхідно обережно і поступово знімати введені обмеження, а також проводити постійний моніторинг ситуації.

Коронавірус в Україні: актуальні цифри

За даними МОЗ, станом на 9:00 4 червня в Україні 25 411 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 747 летальних, 11 042 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 588 нових випадків зараження, що більш ніж на сотню більше, ніж день тому.

За даними МОЗ, в Україні показник летальності від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, на 100 тис. населення становить 3%.

Коронавірус в Києві: актуальні цифри

У столиці вчора виявили ще 77 осіб, хворих COVID-19, серед них 15 медиків і 12 дітей. Таким чином, на сьогодні в столиці вже 3 тис. 210 підтверджених випадків захворювання COVID-19.

Одужали за минулу добу 93 жителі столиці. Всього від коронавірусу вилікувалися 849 киян. Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі - 15, в Подільському - 12, в Шевченківському районі - 10 випадків.

Ослаблення карантину в Україні

В Україні з 5 червня почнуть діяти нові послаблення карантинних обмежень. Рішення передбачає дозвіл:

  • роботи закладів громадського харчування, зокрема прийом відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів;
  • особам старше 60 років не дотримувати зобов'язання по самоізоляції;
  • проведення релігійних заходів у приміщеннях за умови перебування не більше 1 людини на 1,5 кв. м;
  • проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також прийняття рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Коронавірус у світі і в Україні: що важливо знати 4 червня 2020