Пік епідемії коронавірусу в Україні буде наприкінці листопада / фото REUTERS

Пік епідемії вірусних захворювань в Україні очікують наприкінці листопада. Йдеться про захворюваність як на грип, так і на нову коронавірусну інфекцію.

Читайте такожЗеленський відреагував на завантаженість ліків пацієнтами з COVID-19

Про це в РБК-Україна заявив в. о. директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін.

Відео дня

"Ми розраховуємо, що пік епідемії буде в кінці листопада, тому що зазвичай це піковий період для всіх вірусних інфекцій. Якщо говорити як про ГРВІ, так і про нову коронавірусну інфекцію, пік хвилі найчастіше відбувається в кінці листопада і після цього йде на спад протягом грудня, січня... Ми розраховуємо на те, що піковий рівень захворюваності у нас буде в кінці листопада", - зазначив представник МОЗ.

Нагадаємо, раніше Кузін повідомив, що в Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що у гіршому випадку в Україні може бути до 35 тисяч нових випадків вірусної захворюваності на добу, зокрема, інфікування коронавірусом.

Раніше голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що у грудні в Україні може бути 400 тисяч активних хворих коронавірусом, якщо поточна динаміка захворюваності збережеться. За останні два тижні кількість активних хворих збільшилася приблизно на 30%.