Фото REUTERS

До сплеску захворюваності COVID-19 у деяких районах Закарпатської області призвели масові святкування.

Про це заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив на телеканалі "112 Україна".

"В Закарпатській області в трьох районах за результатами епідрозслідування було встановлено, що до сплеску захворюваності призвели саме масові святкування: весілля, дні народження, також святкування релігійних свят, коли сім'ї з'їжджалися з різних сіл, святкували це все, і за тиждень вони всі ставали контактними, і протягом тижня реєструвалися нові випадки коронавірусної хвороби", - сказав Ляшко.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше на 6 липня

Як повідомляв УНІАН, з 4 липня у Закарпатській області через стабільно напружену ситуацію щодо поширення COVID-19 вирішили знову посилити карантинні заходи.

Так, рішенням регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Закарпатській ОДА передбачено обмежити час роботи закладів громадського харчування та розважальних закладів до 22:00.

З 4 липня також заборонено функціонування закладів (приміщень), які здаються в оренду для проведення масових заходів, тобто випускних вечорів, весільних та поминальних заходів, святкування днів народження тощо.

Також обмежено проведення богослужінь у храмах та інших культових спорудах. Богослужіння дозволяється відправляти тільки на відкритому повітрі з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.

Станом на 7 липня у Закарпатській області зареєстровано 3 тис. 458 випадків COVID-19.