Ілюстрація / REUTERS

В Україні середня кількість позитивних результатів тестування на коронавірус на 100 тис. населення значно вища ніж в Європі

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Ярно Хабіхт.

«Якщо ми подивимося статистику по Україні, то побачимо, що середня кількість позитивних випадків на 100 тисяч населення значно вища, ніж у європейському регіоні. Але у кожній країні є регіони, які називаються червоною зоною, зокрема ми спостерігали таке в Іспанії», - зазначив Хабіхт.

Відео дня

Читайте також80% хворих на COVID-19 українців переносять його в легкому стані – МОЗ

За його словами, найважливішим є збільшення обсягів тестувань, діагностика, відстежування контактів та лікування захворілих. «Крім того, це залежить від кожного з нас - як ми дотримуємося гігієни рук, чи носимо маски. Адже лише таким чином ми зможемо подолати коронавірус» , - зазначив Хабіхт.

Також він додав, що ситуація у світі не дозволяє говорити про спад захворюваності на COVID-19.

«У світі щодня зростає кількість хворих на COVID-19 і ми не можемо сказати, що пандемія іде на спад. У Західній Європі ситуація трошки поліпшується - у Східній - стає гіршою і є сильні спалахи у Північній та Південній Америці, тобто вірус продовжує мандрувати світом», - заявив представник ВООЗ.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на 6 липня зареєстровано 49 тис. 43 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 1 тис. 262 летальні, 21 тис. 703 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 543 нові випадки.