У двох заступників Єрмака підтвердився коронавірус / фото УНІАН, Олексій Іванов

У двох заступників керівника Офісу президента України Андрія Єрмака - Юлії Ковалів та Андрія Смирнова виявили COVID-19.

Читайте такожЗеленський йде на самоізоляцію через хворобу дружиниПро це УНІАН повідомила прес-секретар президента Юлія Мендель.

«У Юлії Ковалів та Андрія Смирнова справді виявили коронавірусну хворобу COVID-19. Вони перебувають на самоізоляції», - заявила Мендель.

Водночас Мендель додала, що глава держави Володимир Зеленський та керівник Офісу президента Андрій Єрмак здорові.

Своєю чергою заступник керівника ОПУ Юлія Ковалів на своїй сторінці у Facebook написала, що на COVID-19 захворів також її чоловік і діти.

«Попри те, що ми чітко дотримувались всіх протиепідемічних норм, ця хвороба не обійшла і нас стороною», - зауважила Ковалів.

«Почуваємося задовільно, під наглядом лікаря. Як і передбачено санітарно-епідеміологічними заходами, повідомили усіх, з ким контактували протягом минулого тижня. Перебуваємо на самоізоляції», - додала Ковалів.

Скрін facebook.com/yuliya.kovaliv

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 27 жовтня зареєстровано 355 тис. 601 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 6 тис. 590 летальних, 145 тис. 336 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 6 тис. 677 нових випадків.

Коронавірус в Україні: хто з політиків переніс "ковід"

  • За словами спікера Ради Дмитра Разумкова, недугу підхопили щонайменше 60 парламентарів. Тобто на коронавірус хворіє кожен восьмий нардеп.
  • Серед відомих прізвищ інфікувалися лідер "Євросолідарності" Петро Порошенко, очільниця "Батьківщини" Юлія Тимошенко та керівник "Слуги народу" Олександр Корнієнко. Усі вже одужали та повернулися до роботи.
  • Крім того, позитивні тести на COVID-19 здали позафракційна нардепка Ганна Скороход, "слуги народу" Роман Грищук, Данило Гетманцев і Жан Беленюк, а також очільниця партії "Голос" Кіра Рудик.
  • Першим депутатом, який захворів на коронавірус, був член депутатської групи "Довіра" Сергій Шахов. Це відбулося ще на початку пандемії в березні 2020 року.
  • Коронавірус перенесла і перша леді України Олена Зеленська. ЇЇ довелося госпіталізувати з двосторонньою пневмонією середнього ступеня важкості.
  • Пізніше стало відомо, що на COVID-19 перехворів і син президента - Кирило.