Комаровський розповів про негативні наслідки карантину / фото УНІАН

Відомий український лікар і телеведучий Євген Комаровський передбачив негативні наслідки, до яких можуть привести жорсткі карантинні заходи.

У новому відеоролику на своєму YouTube-каналі лікар заявив, що чим довше триватимуть запроваджені через коронавірус обмеження, тим повільніше буде вироблятися популяційний імунітет.

Читайте такожКомаровський назвав умову для припинення пандемії COVID-19 (відео)

За його словами, популяційний імунітет все одно виробиться. Однак, чим інтенсивніше стануть «закручувати гайки», тим довше це буде відбуватися. Коли у 60-70% населення виробиться стійкий імунітет, тоді вірус перестане поширюватися.

Комаровський наголосив, що через жорсткі карантинні заходи у багатьох країнах довелося перенести планові операції і вакцинацію дітей. Це може загрожувати спалахами захворюваності.

«Ми тоді подивимося, як наші інфекційні лікарні будуть справлятися з ковідом, плюс коклюш, плюс дифтерія, плюс кір», — зазначив лікар.

Схожі побоювання раніше висловлювали і експерти ВООЗ, які дуже стурбовані ситуацією з припиненням вакцинації дітей. Нещодавно світові експерти попередили про новий пік захворюваності COVID-19, який може статися в будь-який момент.