Коронавірус паралізував футбол і досі немає ясності, коли клуби повернуться до нормального життя / фото depositphotos.com

Євген Комаровський відповів на хвилююче багатьох любителів спорту питання. Лікар заявив, що футболісти можуть спокійно грати і не турбуватися про коронавірус.

Відповідне відео лікар опублікував на YouTube-каналі.

Комаровський стверджує, що ризики зараження при грі на свіжому повітрі, особливо якщо вона не є контактною, - мінімальні. Проте є ситуації, при яких ризики інфікуватися різко збільшуються.

Читайте такожСеред заражених - українець: в клубі Мілевського зафіксовано спалах коронавірусу

"Звичайно, якщо вся команда накинеться на того, хто забив гол - з криками, поцілунками, то ризик різко збільшується. Але, в цілому, для футболіста три місяці без гри - дуже шкідливо для здоров'я", - зазначив доктор.

При цьому великий ризик інфікуватися коронавірусом у людей на трибунах.

"Люди, які кричать і обіймаються, звичайно ж, ризикують. Тому трибуни можна відкривати, але при цьому відстань має бути близько чотирьох метрів", - прокоментував Комаровський.

Крім того, раніше в Нідерландах провели дослідження, в результаті якого встановлено, що футболісти на полі знаходяться на відстані 1,5 метра один від одного не більше 30 секунд одноразово - ризик поширення коронавірусу в такому випадку низький.

Попри це, коронавірус паралізував футбол і досі немає ясності, коли клуби повернуться до нормального життя. При цьому вже були випадки, коли у футболістів виявляли вірус. Тому ситуація залишається неоднозначною.