Послаблення карантину має відбуватися з дотриманням епідеміологічних вимог / фото: УНІАН

У Чернігові з 1 червня запрацюють дитсадки і спортклуби, а із 10 червня повноцінну діяльність розпочнуть кафе та ресторани.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Чернігівської міської ради, відповідне розпорядження підписав сьогодні міський голова Владислав Атрошенко.

Згідно з документом, з 1 червня у Чернігові дозволяється робота дошкільних навчальних закладів, закладів фізкультури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів. Як для садків, так і спортивних центрів, групи для занять обмежуються за кількістю - не більше 10 осіб. Водночас з початком літа дозволяється проведення спортивних заходів без глядачів, у яких братимуть участь не більше 50 осіб. Також дозволена робота музичних і мистецьких шкіл міста.

Відео дня

З 10 червня, згідно з розпорядженням міського голови, буде дозволено закладам харчування приймати відвідувачів не тільки на літніх майданчиках, а й у приміщеннях. Також дозволять діяльність закладів культури, зокрема, з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі проведення культурних заходів на свіжому повітрі; проведення заходів у приміщеннях рекомендовано здійснювати виключно за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід.

Послаблення карантинних обмежень у місті має відбуватися з дотриманням усіх епідеміологічних вимог. Як нагадав заступник міського голови Олександр Ломако, уряд визначив критерії, згідно з якими можна запроваджувати адаптивний карантин: це інцидентність - до 12 осіб на 100 тис. населення (протягом тижня); завантаженість ліжок - до 50% в опорних лікарнях; а також тестування - більше 12 осіб на 100 тис. населення.

«Чернігів має досить гарні показники за тиждень (18-25 травня) - 3,5 хворих на 100 тис. населення; зайнято 9 ліжок в інфекційному відділенні 2-ї лікарні (13,8%) та проводиться 125 тестів на 100 тис. населення. Відповідно, якщо ці показники не будуть погіршуватися в місті та області, діятиме послаблення карантинних обмежень», - написав Ломако на своїй сторінці у Facebook.

За офіційними даними, станом на сьогодні, у Чернігівській області зареєстровано 134 випадки захворювання на коронавірус, у тому числі 49 людей уже одужали, 6 - померли.