Поліція встановила карантинний пост на в’їзді до пансіонату / фото ГУ НП в Тернопільській області

У Петриківському обласному геріатричному пансіонаті, розташованому поблизу Тернополя, зафіксовано спалах коронавірусу.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

Зазначається, що спалах COVID-19 в пансіонаті зафіксували 9 серпня. Станом на сьогодні, 11 серпня, там загалом захворіли 23 підопічних пансіонату та один працівник. Виявлених хворих ізолюють, при потребі їх доправлять до лікарні.

Відео дня

За інформацією голови ОДА Володимира Труша, стан більшості хворих задовільний.

«Один підопічний у тяжкому стані, проте його стан не пов'язаний з захворюванням на коронавірус. Пацієнта переведено на стаціонарне лікування», – розповів він.

Загалом в закладі перебуває 160 літніх осіб, з ними на самоізоляції залишиться 25 працівників обслуговуючого персоналу.

За інформацією ОДА, сьогодні під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення ізолювати пансіонат на 14 днів.

Як повідомили в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, сьогодні поруч з геріатричним пансіонатом поліція встановила карантинний пост для контролю за дотриманням протиепідемічних норм та унеможливлення потрапляння сторонніх осіб на територію закладу.

Також поліцейські провели профілактичні бесіди з керівництвом та працівниками геріатричного будинку щодо дотримання обмежувальних заходів.