Людей із пневмонією стає менше / фото ua.depositphotos.com

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на нараді у президента повідомив про зменшення кількості людей, у яких фіксується пневмонія.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це президенту України Володимиру Зеленському доповіли на традиційній селекторній нараді щодо протидії поширенню COVID-19.

У повідомленні не вказують цифри, а 30 червня Степанов повідомляв, що за місяць майже вдвічі зросла кількість людей із пневмонією (до 4 705 випадків на тиждень) та кількість госпіталізованих хворих на коронавірусну хворобу (до 1 410 на тиждень).

Відео дня

Читайте такожВ Україні за добу виявили більше півтисячі нових хворих на коронавірус

Тепер голова МОЗ також наголосив, що всі, хто помер від наслідків COVID-19 за добу 6 липня, – а це 21 людина, – мали серйозні супутні захворювання та були в зоні ризику.

Степанов пообіцяв, що МОЗ розбереться із ситуацією, що склалася в Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні, яка стала осередком соціальної напруги через брак місць для хворих на COVID-19 та нестачу лікарів.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що сьогодні показник захворюваності на COVID-19 в Україні становить 62,4 особи на 100 тисяч населення. Однак така велика цифра виникла через спалахи в окремих регіонах, як-от Вінниччина, Закарпаття, а також у місті Києві.

30 червня Шмигаль говорив, що в уряді вважають кількість у 60 активних хворих на 100 тисяч населення сигналом до посилення карантину на рівні країни і окремих областей, але згодом Степанов сказав, що цей критерій враховували лише для проведення ЗНО, а області й так можуть посилювати обмеження в умовах адаптивного карантину.

Також на нараді пролунало, що уряд ретельно вивчає практики подолання коронавірусу за кордоном, а також досвід інших країн із підготовки до початку нового навчального року 1 вересня. Особливо важливий цей шкільний рік для першокласників.

Володимир Зеленський сказав, що очікує якнайшвидшого відкриття відділень лікарні "Охматдит", яке перенеслося з 1 червня на кінець липня у зв’язку з епідемією коронавірусу: "Так, було складно завершити все з розвитком коронавірусної пандемії. Але ми зараз достатньо стабілізували ситуацію й економічно, й у сфері охорони здоров’я. Тому треба пришвидшити відкриття для лікування українських дітей у найкращій нашій дитячій лікарні "Охматдит".