За словами Степанова, лікарі працюють на межі людських можливостей / фото УНІАН, Олександр Прилепа

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов наголошує, що подекуди медики, які лікують хворих на COVID-19, працюють "на межі людських можливостей".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час виступу в парламенті.

Читайте такожСтепанов про коронавірус: у МОЗ готуються до будь-якого розвитку подій, зокрема й до "найгіршого сценарію"

Відео дня

"Зараз у нас 36 тисяч ліжко-місць. Ми постійно збільшуємо цю кількість. Але може статися так, що буде просто не вистачати медичних працівників", - наголосив міністр.

Він зауважив, що у місцях, де ситуація дуже напружена, медики працюють "на межі людських можливостей".

Уявіть собі, коли хворого привозять у лікарню, де буде і вільне ліжко, і обладнання, і ліки, але, не дай Бог, не буде кому лікувати. Тоді все це не має значення. Люди - це головне, - підкреслив Степанов.

Він додав, що найкраща допомога лікарям - це дотримання усіма громадянами правил безпеки.

Коронавірус в Україні

З початку пандемії станом на ранок 20 жовтня зареєстровано 309 тис. 107 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 5 тис. 786 летальних, 129 тис. 533 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 5 тис. 469 нових випадків.

Президент Асоціації анестезіологів України, експерт МОЗ Сергій Дубров заявив, що в українських лікарнях може не вистачати медиків, якщо кількість хворих на COVID-19 щодня збільшуватиметься до 9-12 тис. Він уточнив, що наразі в Україні для надання допомоги пацієнтам з COVID-19 задіяно 2 тис. 714 лікарів-анестезіологів (кожен третій лікар-анестезіолог, який працює в країні) та понад 15 тис. лікарів інших спеціальностей.