Степанов розказав про реєстрацію ліків в Україні / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров'я після отримання від компанії-виробника звернення готове швидко зареєструвати протиепілептичний препарат "Сабріл" (Sabril).

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, прокоментуючи петицію стосовно необхідності зареєструвати в Україні цей та ряд інших медпрепаратів, які без реєстрації не можуть завозити на територію країни.

Читайте такожУкраїнці отримають ліки за доступними цінами, якщо фармкомпаніям дозволять наростити випуск генериків - Шимків

Відео дня

«Якщо говорити по лікарському засобу «Сабріл»: він виготовляється компанією Sanofi, ми звернулися до цієї компанії, щоб вони подали документи на реєстрацію. Реєстрація можлива виключно після звернення компанії-виробника», - сказав він.

За словами Степанова, одразу після отримання від Sanofi відповідного досьє МОЗ в дуже стислі терміни зареєструє «Сабріл», щоб Україна могла його закуповувати і завозити офіційно.

Міністр додав, що за минулий тиждень МОЗ подало компаніям-виробникам 7 чи 8 таких звернень стосовно різних препаратів, яких потребують українці.